Skip to main content

Geotermalna toplotna črpalka Thermia Calibra

Prednosti:

  • Zmanjšajte vašo porabo energije za do 80 %
  • Inverter tehnologija se natančno prilagaja trenutnim potrebam
  • Dve velikosti: 1,5-7 kW in 3-12 kW
  • Zasnovana za nizkoenergijske hiše in adaptacije
  • Najbolj zmogljiva pri pripravi tople sanitarne vode v svojem segment
  • Calibra je najtišja toplotna črpalka na trgu zahvaljujoč novi zasnovi
  • Ena rešitev – ogrevanje, priprava tople vode in hlajenje
  • Online – nadzirajte vašo toplotno črpalko od koderkoli

Učinkovita zmogljivost za vse letne čase

Thermia Calibra je toplotna črpalka z zemeljskim virom in invertersko tehnologijo, ki s svojimi edinstvenimi tehničnimi rešitvami zagotavlja vrhunsko zmogljivost. Toplotna črpalka Calibra ima osupljiv koeficient sezonske učinkovitosti (COP), kar 5,8 ( pri talnem ogrevanju s 35 °C po EN14825), tako da zagotavlja do 80-odstotni prihranek energije.

Koeficient sezonske učinkovitosti (COP) je merilo za učinkovitost toplotne črpalke vse leto, v toplih in hladnih obdobjih. Pove, koliko energije proizvede toplotna črpalka v primerjavi z energijo, ki jo porabi. Višja vrednost pomeni boljši sistem.

Bistvo skandinavskega oblikovanja in vzdržljivosti

Toplotne črpalke Thermia so načrtovane, preizkušene in izdelane v enem najostrejših podnebij v Evropi. Švedske zime so lahko zelo hude. Običajno je najhladnejši februar, ko lahko temperature padejo do –30 °C, na severu pa še niže, ogrevanje pa je življenjskega pomena od septembra do maja. Toplotna črpalka Thermia Calibra temelji na 40-letnih izkušnjah pri razvoju in dobavi toplotnih črpalk.

Hitreje do več tople vode

Grelnik tople vode je opremljen z našo tehnologijo za plastenje pitne vode (TWS – Tap Water Stratification), kar pomeni, da se topla voda proizvaja hitreje in z višjo temperaturo kot pri tradicionalni tehnologiji. Ker se vroča voda redči na temperaturo tople vode, je zato razpoložljiva količina tople vode bistveno višja. Inverter tehnologija in TWS tehologija naredita Thermia Calibra najzmogljivejšo v pripravi tople sanitarne vode v svojem segment.

Medtem, ko toplotne črpalke s tradicionalnim načinom priprave vroče sanitarne vode za regeneracijo bojlerja s 40°C potrebujejo v povprečju 50 minut, Calibra s tehnologijo TWS to opravi v zgolj 21 minutah. To pomeni več vroče vode vedno na voljo.

Skoraj neslišna

Nova zasnova naredi Thermia Calibra eno najtišjih toplotnih črpalk na trgu. Raven zvočne moči variira od 28 do 42 dB(A), odvisno od hitrosti kompresorja (skladno z EN12102 in EN ISO 3741).

Inverterska tehnologija

S stalnim prilagajanjem moči trenutnim potrebam po toploti lahko toplotna črpalka z invertersko tehnologijo zadovolji 100 % vaših potreb po energiji. Posledično uporabniku ni treba plačevati za dodatno ogrevanje.

Tehnologija Optimum

Tehnologija Optimum stalno nadzoruje sistem in ustrezno prilagodi zmogljivost črpalke. Obtočne črpalke razreda A s krmiljenjem hitrosti zagotavljajo stalno prilagajanje vsakodnevnega delovanja skladno z zahtevami uporabnika in pogoji delovanja. To pomeni, da ste lahko prepričani, da bo vaša toplotna črpalka vedno delovala z najvišjo možno učinkovitostjo.

Novi pametni krmilni sistem

Krmilnik koordinira in krmili sistem za ogrevanje. Toplotne črpalke Thermia delujejo popolnoma natančno in tako zagotavljajo najboljšo možno klimo vašega doma za najugodnejšo možno ceno. Naš krmilnik je zelo preprost za uporabo.

Sistem uporablja algoritem, ki zagotavlja najnižje možne stroške delovanja, pri tem pa vzdržuje želeno temperaturo v zaprtih prostorih.

Novosti:
Asistenca ob zagonu – pomoč ob prvi vzpostavitvi Sistema, korak po koraku
Barvni prikazovalnik z zaslonom na dotik in intuitivnim menijem
Celovit pregled temperature in krivulj
Posodobitev programske opreme s priključkom USB
Vmesnik za sisteme za upravljanje zgradb (BMS – Building Management System) za pametne hiše

Funkcije:

##tab:Upravljanje z zaslonom na dotik##
Novi krmilnik inverterske toplotne črpalke ima barvni prikazovalnik z zaslonom na dotik in uporabniku prijaznimi hitro razumljivimi ikonami. ##tab:Hladno poleti##

Toplotna črpalka zagotavlja toploto pozimi, poleti pa je mogoče ta postopek preprosto obrniti. Toplotna črpalka takrat zbere toploto iz hiše in jo odda v vrtino v zemlji, kar zagotavlja hlajenje. To je cenejše od klasične klimatizacije. Toplotna črpalka Thermia Calibra z dodatno opremo lahko tako poleti zagotavlja učinkovito hlajenje vašega doma.

##tab:Ogrevanje bazena## Toplotno črpalko Thermia Calibra zlahka dopolnite z opremo za celoletno ogrevanje bazena. Tako boste lahko svoj bazen uporabljali vse leto, pri tem pa bistveno zmanjšali stroške ogrevanja.

Povpraševanje

* obvezna polja

Kontakt

Atlas trading d.o.o.

Podjetje z dolgoletnimi izkušnjami na področju klimatizacije in ogrevanja.

Celjska cesta 45
3212 Vojnik
SI Slovenija

T: 03 425 54 00
F: 03 425 54 15


E: jogpAbumbt.usbejoh/tj
W: www.atlas-trading.si

080 20 65

Creatim RPFiles FilesCache CacheClear cache Clear cacheTrigger action Trigger actionFirebug lite Firebug lite0.047485 0.047485»