Skip to main content

Thermia Diplomat Optimum G3 - zemlja/voda, voda/voda

Nova tehnologija za odlično udobje in maksimalni prihranek

Thermia Diplomat Optimum G3 je geotermalna toplotna črpalka, ki vam nudi superiorno letno učinkovitost, zahvaljujoč unikatnim tehničnim rešitvam. Omogoča vam prihranek energije do 80%.
Tehnologija Optimum prilagaja svoje delovanje trenutnim razmeram v ogrevalnem sistemu, kot tudi na strani toplotnega vira in s tem ustvarja vedno idealne pogoje za delovanje toplotne črpalke, kar omogoča maksimalno učinkovitost in minimalno porabo energije – sekundo za sekundo, uro za uro.

Visoko letno grelno število, merilo učinkovitosti toplotne črpalke skozi celo leto pomeni, da lahko zmanjšate stroške ogrevanja za do 80%. Toploto za ogrevanje prostorov in sanitarne vode pridobiva iz zemlje, podtalne vode ali iz kamnin globoko pod nami. Na voljo je z integriranim grelnikom sanitarne vode, prostornine 200 litrov, ali v izvedbi Diplomat Duo Optimum G3 z ločenim grelnikom 200 litrov ali več.

Thermia Diplomat Optimum je pripravljena za povezavo z aplikacijo Thermia Online, ki omogoča nadzor sistema na daljavo, kar je posebej uporabno kadar ste odsotni, ali ko potrebujete pomoč serviserja.

Delovanje toplotne črpalke

Potek črpanja brezplačne energije iz okolja.

Spoznajte delovanje

Izračunajte prihranek

Koliko prihranite za nakupom toplotne črpalke?

Začnite z izračunom

Tehnologija HGW

HGW tehnologijaTehnologija HGW omogoča pripravo tople sanitarne vode medtem, kot toplotna črpalka ogreva prostore – sanitarna voda v grelniku se v tem času greje skoraj brezplačno, poleg tega pa lahko dosega bistveno višjo temperaturo v primerjavi z drugimi napravami – vse do 90°C, kar pomeni, da lahko z grelnikom prostornine 200 litrov zagotovi udobje mnogo večjih sistemov.

Integriran grelnik sanitarne vode s tehnologijo TWS – hitra in učinkovita priprava tople sanitarne vode

Thermia Diplomat Optimum vsebuje učinkovit grelnik vode, ki je izdelan s ciljem priprave tople sanitarne vode v zelo kratkem času pri visoki temperaturi, z ohranitvijo visokega izkoristka toplotne črpalke. TWS grelnik ogreva sanitarno vodo hitreje in z nižjo porabo energije ter doseže višjo temperaturo, enaka količina vode pa zadošča večji porabi.

Visoka temperatura sanitarne vode je pomembna za udobno uporabo, le-to dosežemo s toplotnim razslojevanjem vode po celotni  višini grelnika. Tehnologija TWS zagotavlja učinkovit prenos toplote in boljše razslojevanje vode v primerjavi s tradicionalnimi grelniki. Uporabniku je tako vedno na voljo dovolj vroče vode.

Posebnost grelnika je tudi, da je izdelan iz takšne nerjaveče pločevine, ki ne potrebuje zaščitne anode – torej je notranjost grelnika popolnoma ne-korozivna – medtem, ko imajo  drugi grelniki anodo, ki jo je potrebno redno zamenjevati, da bi zagotovili daljšo življenjsko dobo. Grelnik je izdelan na način, da se v njem ne nabira vodni kamen, torej je skozi dolgo življenjsko dobo zagotovljena nespremenjena učinkovitost prenosa toplote in s tem visok izkoristek toplotne črpalke.

 • Nova tehnologija toplotne črpalke nudi udobje in učinkovitost, kot nobena doslej.
 • Optimum tehnologija omogoča dodatne prihranke zaradi prilagajanja delovanja trenutnim razmeram.
 • HGW tehnologija zagotovi skoraj brezplačno ogrevanje sanitarne vode medtem, ko toplotna črpalka ogreva prostore.
 • Optimum postavi ogrevanje vode v TWS grelniku na naslednjo raven – vodo zagreje bolj učinkovito, hitreje in na višjo temperaturo.
 • Pridobivanje brezplačne geotermalne energije zagotavlja visoko učinkovitost.
 • Vedno topel dom in odličen izkoristek pri ogrevanju - tudi, če je vaša hiša slabše izolirana.
 • Kompaktna enota zavzame minimalno prostora za vgradnjo.
 • Elegantna oblika, tiho delovanje in preprosta uporaba.
 • Nadzor preko interneta - uporabniški vmesnik v slovenskem jeziku.
 • Zaupa nam veliko zadovoljnih uporabnikov po vsej v Sloveniji.
 • Sistem je preizkušen v ekstremnih zimah v Skandinaviji, kot tudi na številnih energetsko zahtevnih objektih v Sloveniji.
 • Investicijo subvencionira slovenski Eko sklad
 • 5 let garancije.
Model Diplomat (Duo) Optimum G3 6 Diplomat (Duo) Optimum G3 8 Diplomat (Duo) Optimum G3 10 Diplomat (Duo) Optimum G3 13 Diplomat Duo Optimum G3 17
Toplotna moč (B0W35) 5,8 kW 7,5 kW 10,2 kW 13,0 kW 17,2 kW
COP (B0W35) 4,2 4,4 4,8 4,4 4,3
Toplotna moč (W10W35) 7,4 kW 9,8 kW 13,5 kW 16,7 kW 21,1 kW
COP (W10W35) 5,1 5,5 5,9 5,5 5,2
Energijski razred sistema nizkotemperaturno (35°C) A+++ A+++ A+++ A+++ A+++
Energijski razred sistema visokotemperaturno (55°C) A++ A++ A++ A++ A++
Energijski razred  nizkotemperaturno (35°C) A++ A++ A++ A++ A++
Energijski razred  visokotemperaturno (55°C) A++ A++ A++ A++ A++
Grelnik sanitarne vode 200 litrov, nerjaveča pločevina, Duo z ločenim grelnikom 200 litrov ali več brez
Napetost 230V/1 ali 400V/3
Hladivo R410a
Temperatura predtoka 20 do 65°C
Vsi modeli so na voljo z integriranim grelnikom sanitarne vode prostornine 200 litrov, ali v izvedbi Duo, brez integriranega grelnika sanitarne vode.
Model Diplomat Duo Optimum G3 17 je na voljo samo v izvedbi Duo, grelnik sanitarne vode je potrebno izbrati ločeno.

 

Strokovnjak svetuje

Naši strokovnjaki bodo kos še tako zahtevnim problemom.

Vprašajte strokovnjaka

Reference

Preverite izvedene projekte po Sloveniji in poiščite objekt, podoben vašemu!

Oglejte si reference

* Letno grelno število (SPF) je merilo učinkovitosti toplotne črpalke na letni ravni: vključuje vso vloženo in pridobljeno energijo ogrevalnega sistema, vključno s toplimi in hladnimi obdobji, pripravo tople vode, odtajanjem v zimskem času, energijo črpalk za obtok tekočine znotraj objekta ter energijo morebitnega pomožnega ogrevanja. SPF daje primerjavi s COP realno sliko o prihranku energije glede na karakteristike vašega objekta, sistema in lokacije.

Povpraševanje

* obvezna polja

Ogrevalna toplotna črpalka medij-voda Thermia Diplomat Optimum G3 / Diplomat Duo Optimum G3
Ogrevalna toplotna črpalka medij-voda Thermia Diplomat Optimum G3 / Diplomat Duo Optimum G3

Preberite tudi

Creatim RPFiles FilesCache CacheClear cache Clear cacheTrigger action Trigger actionFirebug lite Firebug lite0.062067 0.062067»