Skip to main content

Thermia Diplomat Inverter - zemlja/voda, voda/voda

Geotermalna toplota iz povsem nove perspektive

Ste pripravljeni na energijo prihodnosti? Spoznajte novo toplotno geotermalno črpalko Thermia Diplomat Inverter, ki pridobiva toploto iz zemlje, podtalne vode ali geotermalnega vira tako učinkovito, kot nobena druga toplotna črpalka na trgu. Je najbolj inovativna in izjemno fleksibilna geotermalna toplotna črpalka z modulacijo moči, namenjena objektom s 6 do 17 kW potrebe po toplotni moči.

Delovanje toplotne črpalke

Potek črpanja brezplačne energije iz okolja.

Spoznajte delovanje

Izračunajte prihranek

Koliko prihranite za nakupom toplotne črpalke?

Začnite z izračunom

Diplomat Inverter IzmenjevalecNajvišji SPF (letno grelno število)

Thermia Diplomat Inverter ima višje letno grelno število (SPF) od konkurenčnih toplotnih črpalk - tudi če ne upoštevamo naše izredno učinkovite metode za pripravo tople vode, ki našo prednost pred tekmeci še dodatno poveča. Uporablja namreč edinstveno tehnologijo HGW, ki omogoča zelo učinkovito pripravo tople sanitarne vode med tem, ko toplotna črpalka ogreva prostore.

Thermia Diplomat Inverter poleg omenjene funkcije izkorišča tudi odpadno toploto, saj je inverter nameščen na kondenzatorju, tako usmeri vso odpadno toploto neposredno v vodo. Inverter tehnologijaw prilagaja moč glede na potrebe in je opremljen s številnimi funkcijami za natančen nadzor in regulacijo.

Diplomat Inverter Kompresor

Natančno prilagajanje potrebam

Variabilna hitrost kompresorja v Thermia Diplomat Inverter omogoča neprestano prilagajanje moči potrebam v objektu – iz sekunde v sekundo. Edinstven regulator, ki nadzira vse sestavne dele toplotne črpalke, tlak hladiva na različnih mestih in temperature skozi celoten krogotok zagotavlja vedno najbolj učinkovito in zanesljivo delovanje toplotne črpalke. Kompresor s tehnologijo Inverter Scroll (spiralni) je razvit posebej za aplikacijo v toplotnih črpalko in omogoča zanesljivo delovanje tudi pri 65°C visoki temperaturi dovoda v radiatorje. Poleg tega je toplotna črpalka zmožna povečati moč tako, da pokrije potrebo po toploti tudi, kadar je zunaj najbolj hladno.

Diplomat Inverter Grelnik vodeZelo vroča sanitarna voda z najnižjimi stroški

Toplotne črpalke Thermia že vrsto let proizvajajo več tople vode pri višjih temperaturah, z nižjimi stroški od konkurentov. To je deloma posledica HGW tehnologije s kondenzatorjem vroče pare »de-superheater«, skrbno zamišljenim sistemom, ki omogoča pripravo tople vode, medtem, ko toplotna črpalka ogreva prostore. Tudi, ko deluje toplotna črpalka v režimu 30°C za talno ogrevanje, dosega sanitarna voda v integriranem grelniku sanitarne temperaturo do 70°C in več. Čeprav morda zveni zapleteno, vas kot uporabnika naj ne skrbi – vsi stanovalci se lahko brez težav tuširajo ali okopajo v miru, tople vode ne bo nikoli zmanjkalo.

Diplomat Inverter Krmilnik

Pametni nadzor

Thermia Diplomat Inverter je krmiljena preko preprostega in stilskega barvnega zaslona na dotik. Prva stvar, ki jo srečate, je drsnik, za nastavitev temperature. Serijsko vgrajen daljinski nadzor Thermia Online omogoča upravljanje udobja v vašem domu na daljavo preko spleta ali aplikacije na vašem mobilniku.

Maksimalni prihranek energije in denarja

Thermia Diplomat Inverter lahko zmanjša stroške ogrevanja tudi do 85 odstotkov, odvisno od vašega obstoječega vira ogrevanja. Je tako učinkovita, da presega najvišjo stopnjo učinkovitosti po kasifikaciji energijske nalepke in se uvršča v najvišji energijski razred A++. Po standardu EN14825 dosega letno grelno števolo (SCOP) 5,40 v nizkotemperaturnem režimu 0/35 in SCOP 4,25 v visokotemperaturnem režimu ogrevanja 0/55. Standard ne upošteva inovativnega načina priprave sanitarne vode s tehnologijo Thermia HGW, ki še dodatno poveča prihranek energije na letni ravni.


Model Diplomat Inverter / Diplomat Duo Inverter
Zmogljivost Toplotna moč
SCOP (0/35,Pdesign 12 kW)1
SCOP (0/55, Pdesign 12 kW)1
SCOP (0/35, Pdesign 16 kW)1
SCOP (0/55, Pdesign 16 kW)1
COP3
COP4
Toplotni učinek4
Priključna moč4
6-17 kW
5,35
4,15
5,40
4,25
5,01
4,67
8,93 kW
1,91 kW
Energijski razred Visokotemperaturno ogrevanje A++
  Nizkotemperaturno ogrevanje A++
  Sistemska integracija A+++
Kompresor Tip
Hladivo / količina
Napajanje
Inverter Scroll (spiralni)
R410a / 2,0 kg
400V / 3F
Min / Maks
temperatura
Hladilni krog (slanica)
Ogrevalni krog
-10 do 20°C
20 do 65°C
Hladilno sredstvo
(slanica)
Tip Raztopina etanol + voda -17°C +/-2K
Moč zvoka Diplomat Inverter
Diplomat Duo Inverter
39-49 dB(A)
41-51 dB(A)
Prostornina grelnika
sanitarne vode
Diplomat Inverter
Diplomat Duo Inverter
180 L
brez / opcija
Dimenzije enote (š×g×v) Diplomat Inverter
Diplomat Duo Inverter
596×690×1845 mm
596×690×1538 mm
Masa enote Diplomat Inverter prazna
Diplomat Inverter polna
Diplomat Duo Inverter
200 kg
380 kg
160 kg

Vsi modeli so na voljo z integriranim grelnikom sanitarne vode prostornine 180 litrov, ali v izvedbi Duo, z opcijskim ločenim grelnikom sanitarne vode. 

* Letno grelno število (SPF) je merilo učinkovitosti toplotne črpalke na letni ravni: vključuje vso vloženo in pridobljeno energijo ogrevalnega sistema, vključno s toplimi in hladnimi obdobji, pripravo tople vode, odtajanjem v zimskem času, energijo črpalk za obtok tekočine znotraj objekta ter energijo morebitnega pomožnega ogrevanja. SPF daje primerjavi s COP realno sliko o prihranku energije glede na karakteristike vašega objekta, sistema in lokacije.

 

Strokovnjak svetuje

Naši strokovnjaki bodo kos še tako zahtevnim problemom.

Vprašajte strokovnjaka

Reference

Preverite izvedene projekte po Sloveniji in poiščite objekt, podoben vašemu!

Oglejte si reference

Povpraševanje

* obvezna polja

Diplomat Inverter

Creatim RPFiles FilesCache CacheClear cache Clear cacheTrigger action Trigger actionFirebug lite Firebug lite0.041795 0.041795»