Skip to main content

Thermia Comfort Optimum - zemlja/voda, voda/voda s pasivnim hlajenjem

Zagotovljena ugodna notranja klima – skozi vse leto

Thermia Comfort Optimum je energijsko učinkovita toplotna črpalka, ki vam v vseh letnih časih zagotavlja popolno udobje bivanja – ogrevanje pozimi, hlajenje poleti in toplo sanitarno vodo skozi vse leto. Preprosto izberite želeno temperaturo prostora in Comfort Optimum bo opravil preostalo. Integrirana funkcija pasivnega hlajenja omogoči energijsko učinkovito izmenjavo energije – odvečno toploto iz objekta odda v zemljo ali v podtalno vodo in pri tem porabi manj energije od sodobnega TV sprejemnika.

Delovanje toplotne črpalke

Potek črpanja brezplačne energije iz okolja.

Spoznajte delovanje

Izračunajte prihranek

Koliko prihranite za nakupom toplotne črpalke?

Začnite z izračunom

Minimalna poraba energije zahvaljujoč konstantnemu optimiranju med delovanjem

Thermia Comfort Optimum prilagaja svoje delovanje trenutnim razmeram v ogrevalnem sistemu, kot tudi na strani toplotnega vira. Tehnologija Optimum ustvarja vedno idealne pogoje za delovanje toplotne črpalke, kar omogoča maksimalno učinkovitost in minimalno porabo energije – sekundo za sekundo, uro za uro. Tehnologija Optimum dodatno pospeši funkcijo ogrevanja sanitarne vode v grelniku s TWS tehnologijo in omogoča doseganje visoke temperature v najkrajšem času.

Visoko letno grelno število, merilo učinkovitosti toplotne črpalke skozi celo leto pomeni, da lahko zmanjšate stroške ogrevanja za do 75%. Toploto za ogrevanje prostorov in sanitarne vode pridobiva iz zemlje, podtalne vode ali iz kamnin globoko pod nami. Na voljo je z integriranim grelnikom sanitarne vode, prostornine 200 litrov.

Thermia Comfort Optimum je pripravljena za povezavo z aplikacijo Thermia Online, ki omogoča nadzor sistema na daljavo, kar je posebej uporabno kadar ste odsotni, ali ko potrebujete pomoč serviserja.

Integriran grelnik sanitarne vode s tehnologijo TWS – hitra in učinkovita priprava tople sanitarne vode

Thermia Comfort Optimum vsebuje učinkovit grelnik vode, ki je izdelan s ciljem priprave tople sanitarne vode v zelo kratkem času pri visoki temperaturi, z ohranitvijo visokega izkoristka toplotne črpalke. TWS grelnik ogreva sanitarno vodo hitreje in z nižjo porabo energije ter doseže višjo temperaturo, enaka količina vode pa zadošča večji porabi.

Visoka temperatura sanitarne vode je pomembna za udobno uporabo, le-to dosežemo s toplotnim razslojevanjem vode po celotni  višini grelnika. Tehnologija TWS zagotavlja učinkovit prenos toplote in boljše razslojevanje vode v primerjavi s tradicionalnimi grelniki. Uporabniku je tako vedno na voljo dovolj vroče vode.

Posebnost grelnika je tudi, da je izdelan iz takšne nerjaveče pločevine, ki ne potrebuje zaščitne anode – torej je notranjost grelnika popolnoma ne-korozivna – medtem, ko imajo  drugi grelniki anodo, ki jo je potrebno redno zamenjevati, da bi zagotovili daljšo življenjsko dobo. Grelnik je izdelan na način, da se v njem ne nabira vodni kamen, torej je skozi dolgo življenjsko dobo zagotovljena nespremenjena učinkovitost prenosa toplote in s tem visok izkoristek toplotne črpalke. 

  • Integrirana funkcija pasivnega hlajenja zagotovi udobno notranjo klimo v poletnih mesecih.
  • Optimum tehnologija omogoča dodatne prihranke zaradi prilagajanja delovanja trenutnim razmeram.
  • Optimum postavi ogrevanje vode v TWS grelniku na naslednjo raven – vodo zagreje bolj učinkovito, hitreje in na višjo temperaturo.
  • Pridobivanje brezplačne geotermalne energije zagotavlja visoko učinkovitost.
  • Vedno topel dom in odličen izkoristek pri ogrevanju - tudi, če je vaša hiša slabše izolirana.
  • Kompaktna enota zavzame minimalno prostora za vgradnjo.
  • Elegantna oblika, tiho delovanje in preprosta uporaba.
  • Nadzor preko interneta - uporabniški vmesnik v slovenskem jeziku.
  • Zaupa nam veliko zadovoljnih uporabnikov po vsej v Sloveniji.
  • Sistem je preizkušen v ekstremnih zimah v Skandinaviji, kot tudi na številnih energetsko zahtevnih objektih v Sloveniji.
  • Investicijo subvencionira slovenski Eko sklad.
  • 5 let garancije.
Model Comfort Optimum 4 Comfort Optimum 6 Comfort Optimum 8 Comfort Optimum 10
Toplotna moč (B0W35) 4,1 kW 5,3 kW 7,5 kW 9,4 kW
COP (B0W35) 4,1 4,4 4,3 4,4
Toplotna moč (W10W35) 5,6 kW 7,9 kW 10,2 kW 12,7 kW
COP (W10W35) 5,1 5,2 5,2 5,2
Energijski razred sistema nizkotemperaturno (35°C) A++ A++ A++ A++
Energijski razred sistema visokotemperaturno (55°C) A+ A+ A++ A++
Energijski razred  nizkotemperaturno (35°C) A++ A++ A++ A++
Energijski razred  visokotemperaturno (55°C) A+ A+ A++ A++
Grelnik sanitarne vode 200 litrov, nerjaveča pločevina
Napetost 230V/1 ali 400V/3
Hladivo R407C
Temperatura predtoka 20 do 62°C
Vsi modeli so na voljo z integriranim grelnikom sanitarne vode prostornine 200 litrov.

Strokovnjak svetuje

Naši strokovnjaki bodo kos še tako zahtevnim problemom.

Vprašajte strokovnjaka

Reference

Preverite izvedene projekte po Sloveniji in poiščite objekt, podoben vašemu!

Oglejte si reference

* Letno grelno število (SPF) je merilo učinkovitosti toplotne črpalke na letni ravni: vključuje vso vloženo in pridobljeno energijo ogrevalnega sistema, vključno s toplimi in hladnimi obdobji, pripravo tople vode, odtajanjem v zimskem času, energijo črpalk za obtok tekočine znotraj objekta ter energijo morebitnega pomožnega ogrevanja. SPF daje primerjavi s COP realno sliko o prihranku energije glede na karakteristike vašega objekta, sistema in lokacije.

Povpraševanje

* obvezna polja

Ogrevalna toplotna črpalka medij-voda Thermia Comfort
Ogrevalna toplotna črpalka medij-voda Thermia Comfort

Preberite tudi

Creatim RPFiles FilesCache CacheClear cache Clear cacheTrigger action Trigger actionFirebug lite Firebug lite0.058234 0.058234»