Skip to main content

Prezračevanje z rekuperacijo toplote Danfoss Air

Izognite se plesni in toplotnim izgubam
pustite vašemu domu dihati

Predstavljajte si dom brez prepiha, brez cvetnega prahu, hrupa ali loputanja vrat zaradi odprtih oken, z najboljšo možno vlažnostjo – tudi, ko znotraj sušite perilo.

Telesno in duševno dobro počutje v domu se začne z zdravo notranjo klimo. Mnoge od  naših vsakodnevnih aktivnosti neposredno vplivajo na zrak v našem domu. Kuhanje,  tuširanje, pranje perila, celo vrenje vode za čaj in prižiganje sveč vplivajo na zrak, ki ga  dihamo. In zato smo razvili Danfoss Air.
Danfoss Air sistem je primerna izbira ne le, kadar načrtujete novogradnjo, tudi pri obnovi obstoječega bivališča. Sistem je lahko popolnoma prilagojen, da ustreza vašem  individualnem domu, prezračevanje na zahtevo pa se samodejno prilagaja tako, da ne  rabite skr beti za nastavitve in se ukvarjati z zapletenimi navodili za uporabo.
Dobesedno se prilagodi načinu življenja vaše družine. V toplih dneh in hladnih nočeh, po  zabavah in med počitnicami, Danfoss Air inteligentno zagotavlja energijsko učinkovito in  izjemno notranjo klimo z minimalnim vplivom na okolje - in vam pusti začutiti, kako  pomemben je svež zrak.

Problem: Plesen

Plesen je resnična grožnja dobremu počutju v mnogih domovih in poskušanje znebiti se plesni je težavno delo z malo ali nič učinka.
Problem plesni se pojavi, ker so sodobne hiše ekstremno dobro izolirane, da bi ohranile kolikor se da energije in zmanjšale vpliv na okolje. To je večinoma dobra lastnost, ki pa tudi zmanjša naravno izmenjavo zraka med notranjim in zunanjim  zrakom.
Plesen v teh pogojih uspeva in rast plesni v domu je lahko potencialno škodljiva za stanovalce z alergijsko občutljivostjo, posebej izpostavljeni so tudi majhni otroci.

Rešitev: Prezračevanje

Danfoss-airDobro načrtovan sistem prezračevanja je energijsko učinkovit, tih, estetsko zadovoljiv.
Toda enako pomembno je, da reši težave z vlago in nevarnost širjenja plesni.
Danfoss Air sistem je načrtovan tako, da minimalno vpliva na vašo notranjo ureditev tako pred, med, kot tudi po vgradnji in je lahko nameščen v fazah, da se razdelijo stroški nakupa.
Prednosti so mnoge, toda če moramo izbrati tri najbolj pomembne, bi te bile:

  1. Svež zrak in ohranjanje toplote z ekstremno nizko porabo energije
    Ni potrebe za skrb o pretiranih stroških energije z Danfoss Air sistemom, zahvaljujoč njegovi majhni porabi energije.
  2. Diskretna in hitra vgradnja
    Vaš instalater rad dela z Danfoss Air sistemom, ker je tako preprost za vgradnjo. Vprašajte ga sami.
  3. Zdrav zrak pri zaprtih oknih
    Danfoss Air preprečuje rast plesni in nabiranje drugih škodljivih snovi z zagotavljanjem svežega zraka 24 ur na dan, 7 dni na teden - brez, da bi odpirali okna.

Ponovno uporabite toploto, ne zraka

Prezracevanje-shemaRazmišljajte o rekuperaciji toplote, kot o držanju skodelice toplega čaja v dlaneh. Vaše dlani se bodo ogrele brez, da bi se dotaknile vira toplote - vročega čaja.

Danfoss Air sistem uporablja toploto iz kuhinj, kopalnic ipd., da ogreje svež vstopni zrak na udobno temperaturo. To zagotovi tako obnovo zraka, kot zdravo notranjo klimo. Srce sistema je enota za izmenjavo toplote, v kateri se srečata dva ločena krogotoka zraka. Ena stran je priključena na dovod svežega, zunanjega zraka, druga pa na odvod uporabljenega zraka iz hiše. Svež in uporabljen zrak se nikoli ne pomešata.

Danfoss Air sistem bo navadno popolnoma zamenjal zrak v hiši vsake dve do tri ure. Da bi dosegli enak  učinek, bi morali za enako dolgo časovno obdobje odpreti vsa okna in vrata.

Razlika o vplivu na notranjo klimo in vaše počutje je očitna - v hišo bi spustili prah, hrup, prepih  in iz hiše izgubili toploto in udobje.

Povpraševanje

* obvezna polja

Dokumenti:

Danfoss Air - Brošura SLO Danfoss Air - Tehnični list ANG

Danfoss Air - Navodila za uporabo SLO Danfoss Air - Navodila za vgradnjo SLO

Danfoss Air Flex - Navodila za vgradnjo ANG