Skip to main content

Geotermalna oprema

Geotermalna energija – nevidna a trajna rešitev energetskega vprašanja

Toplotna črpalka za svoje delovanje zahteva zanesljiv in stabilen vir energije iz okolja. Geotermalna energija je zagotovo najbolj stabilen vir, ki ga lahko črpamo in črpamo, leta, desetletja, stoletja – energija v globini Zemlje se počasi a vztrajno obnavlja. Tako, kot traja zelo dolgo, da sončna energija doseže globino sto metrov pod nami, tako bo trajalo zelo dolgo, preden bomo to energijo uspeli izčrpati – je neizčrpen, neomejen vir toplote za ogrevanje. Temperatura v globini je skoraj povsem stabilna skozi celo leto, delovanje geotermalne sonde ali kolektorja je enakovredno skozi celo življenjsko dobo, ki lahko doseže tudi do sto let.

Strokovnjak svetuje

Naši strokovnjaki bodo kos še tako zahtevnim problemom.

Vprašajte strokovnjaka

Pošljite povpraševanje

Prosimo, da nam za izdelavo ponudbe posredujete vaše želje in zahteve.

Zahtevajte ponudbo

Muovitech – Najboljši v Zemlji

Nudimo napredne in kakovostne rešitve vodilnega švedskega proizvajalca Muovitech, ki vam bodo zagotovile najvišji izplen geotermalne energije. Patentirana turbulentna cev TurboCollector za zemeljski kolektor ali geosondo v kombinaciji z originalnimi namenskimi razdelilnimi komorami in ostalo opremo iz našega širokega sortimenta predstavlja celovito, pametno, zanesljivo in racionalo rešitev, ki bo zagotovila najboljše pogoje delovanja vaši toplotni črpalki in s tem doseganje najvišjih letnih grelnih števil, torej največje prihranke energije.

Različni načini črpanja toplote iz tal

V praksi se uporabljajo trije načini pridobivanja toplote iz tal. Energijo lahko pridobivamo neposredno iz podtalne vode, pri tem gre za odprt sistem, kjer na eni strani črpamo podtalnico v toplotni prenosnik in jo ohlajeno vračamo nazaj v globino. Preostala dva načina delujeta po principu zaprtega krogotoka – v prvem primeru je zbiralnik toplote (kolektor) položen vodoravno pod površjem zemlje na globini enega do dveh metrov in sprejema sončno energijo, ki se vsako leto regenerira. Druga izvedba je navpični kolektor, vstavljen v izvrtino globine približno sto metrov, ta črpa toploto, ki je stalna, se ne izrablja. V sistemih z zaprtim krogotokom je porba energije za obtom medija praviloma bistveno nižja, kot v odprtem sistemu, zato lahko s tovrstnimi sistemi dosegamo najvišja letna grelna števila in s tem največje prihranke energije.

Povpraševanje

* obvezna polja

Geotermalna oprema
Geotermalna oprema

Creatim RPFiles FilesCache CacheClear cache Clear cacheTrigger action Trigger actionFirebug lite Firebug lite0.039529 0.039529»