Skip to main content

ErP direktiva in energijske nalepke

Energijska nalepka in ErP direktiva - kaj je to?

Energijska_nalepkaUredba o Napravah, povezanih z uporabo energije (ErP direktiva) je del evropske zakonodaje, ki določa minimalne standarde učinkovitosti opreme, ki uporablja energijo. S 26. septembrom 2015, uredba zajema tudi toplotne črpalke in druge vire ogrevanja.

Kategorije energetske učinkovitosti za ogrevalne toplotne črpalke temeljijo na sezonskem koeficientu učinkovitosti (SCOP). Ta je odvisen od podnebnih značilnosti, kot tudi od sistema ogrevanja. V ta namen je Evropa razdeljena v tri klimatske regije. Kategorije energijske učinkovitosti so za sisteme z radiatorji in talno ogrevanje pri različnih temperaturami vtoka prikazane na energijskih nalepkah.

Ocenjevalni sistem razvršča ogrevalne toplotne črpalke v devet kategorij učinkovitosti. Najboljša kategorija je energetska učinkovitost A++ in A+++. Nalepke se uporabljajo za toplotno črpalko kot edini vir ogrevanja, v kombinaciji s pripravo tople sanitarne vode, kot tudi celoten integriran sistem, vključno s sončno energijo, pripravo tople vode, nadzorom temperature, itd.

Ali ste vedeli?

Samostojne toplotne črpalke so ocenjene največ z A++, kot del integriranega sistema lpa so ahko ocenjene z A+++. Kotli (olje, plin, biomasa) pa so ocenjeni z največ A in v nekaterih primerih tudi zgolj C ali D.

Da, Thermia je pripravljena

Celotna paleta naših toplotnih črpalk Thermia, tako geotermalne, kot zrak/voda so ocenjene z najvišjo možno energijsko oceno od A+ do A+++, odvisno od modela, distribucijskega toplotvodnega sistema in integriranega sistema.

Če ste kot končni uporabnik zainteresirani za najvišjo učinkovitost, energijski razred A+++, potem morate uporabiti toplotno črpalko kot del celotnega integriranega sistema, z ustreznim dimenzioniranjem, načrtovanjem sistema, pravilno vgradnjo in pametno regulacijo. Naša naloga je, da vam takšen sistem ponudimo.

Energijske deklaracije in energijske nalepke:

Thermia Atec Energijska deklaracija Energijska nalepka  
Thermia Diplomat Inverter Energijska deklaracija Energijska nalepka  
Thermia Diplomat Optimum G3 Energijska deklaracija Energijska nalepka Energijska nalepka (Duo)
Thermia Diplomat Optimum Energijska deklaracija Energijska nalepka Energijska nalepka (Duo)
Thermia Mega Energijska deklaracija Energijska nalepka  
Thermia Robust Eco Energijska deklaracija Energijska nalepka  
Thermia Solid Eco Energijska deklaracija Energijska nalepka  

Povpraševanje

* obvezna polja

Creatim RPFiles FilesCache CacheClear cache Clear cacheTrigger action Trigger actionFirebug lite Firebug lite0.053069 0.053069»