Skip to main content

Vprašanja in odgovori

Kako deluje električni radiator?
Električni radiator deluje na principu naravne konvekcije (kroženja) zraka. Hladen zrak vstopa skozi reže na dnu, grelni element ga segreje, topel zrak se dviga in izstopi skozi reže.

Ali ima električni radiator ventilator?
Električni radiator nima ventilatorja, ker ni potreben. Naloga ventilatorja je, da pospešuje prenos toplote, torej hladi grelni element, da ne pride do pregretja. Ker je grelni v naših električnih radiatorjih zelo velik, je prenos toplote s samo konvekcijo zadosten, da se grelec ne pregreva, zato ventilator ni potreben.

Ali je električni radiatorji potrebujejo posebno vzdrževanje?
Naši električni radiatorji ne potrebujejo posebnega vzdrževanja. Občasno je potrebno obrisati ohišje naprave z vlažno krpo in posesati prah, ki se nabere v režah radiatorja (podrobnejše informacije se nahajajo v priloženih navodilih naprave).

Ali je možna pokončna namestitev električnega radiatorja?
Zaradi naravne cirkulacije zraka mora biti električni radiator nameščen leže.

Ali je možna namestitev na suhomontažne (gips) zidove?
Namestitev na suhomontažne zidove je možna. Tako lahko uporabite vijake, ki so priloženi električnemu radiatorju ali kupite posebne vijake, ki so namenjeni za namestitev v suhomontažne zidove.

Ali lahko na električnem radiatorju sušim perilo?
Na električnem radiatorju ni dovoljeno sušenje perila oz. prekrivanje, saj se tako onemogoča naravna cirkulacija zraka in lahko pride do pregretja.

Ali ima električni radiator priložene nosilce?
Vsi radiatorji imajo priložene nosilce za namestitev na zid. V kolikor bi želeli uporabljati radiator kot samostojno stoječi, so vam na voljo nogice – opcijska dodatna oprema.

Ali je možna namestitev električnega radiatorja za posteljo, pod mizo ali za drugo pohištvo?
Namestitev je možna, ampak ni priporočljiva saj se zmanjšuje efekt gretja. Prav tako se zmanjšuje cirkulacija zraka in pravilno delovanje električnega radiatorja. Pri namestitvi je potrebno vselej upoštevati minimalne odmike, skladno z navodili, kjer velja, več kot je prostora okoli radiatorja, boljši bo učinek gretja.

Zakaj je najboljša namestitev na zunanji steni pod oknom?

Namestitev je najboljša zaradi tega, ker je izvor gretja in toplote (radiatorja) vedno najboljše postaviti na mesto največjega izvora hladnega zraka. V kolikor namestitev pod oknom ni možna, ga namestite na drugi hladni zid oz. izvor hladnega zraka.

Zakaj uporabljati nočno/dnevno znižanje temperature?
Nočna/dnevna redukcija temperature omogoča znižanje stroškov električnega ogrevanja in porabe energije. To je mogoče doseči z znižanjem temperature med spanjem ali tekom dneva, ko vas ni doma.

Kolikšna je garancija?
Za vse električne radiatorje ADAX in THERMOR nudimo 5 let garancije.

Kako izbrati ustrezno moč električnega radiatorja?
Moč električnega radiatorja je odvisna od velikosti prostora (površine oz. volumna prostora), ki ga želite ogrevati, izolacije in tudi namembnosti (ali je namenjen za bivalni prostor, spalnico itd). V tabeli so namenjene okvirne velikosti prostorov za posamezne moči.

Zakaj se odločiti za ogrevanje z električnimi radiatorji?
Ogrevanje z električnimi radiatorji predstavlja bistveno nižjo začetno investicijo kot pri klasičnem ogrevanju, enostavno namestitev in brez stroškov dodatnega vzdrževanja. Zaradi natančnega termostata in možnosti nastavitve 5 ali 7 dnevnega znižanja temperature, omogoča manjšo porabo električne energije in enostavno regulacijo. Moderno, elegantno oblikovan dizajn se tudi odlično prilega vsakemu moderno oblikovanemu ambientu. Trendovske, sveže barve pričarajo ustvarjalne kontraste, popestrijo dom in prepričajo še tako zahtevnega uporabnika.

Creatim RPFiles FilesCache CacheClear cache Clear cacheTrigger action Trigger actionFirebug lite Firebug lite0.051241 0.051241»