Skip to main content

Električni radiator Adax Neo

Norveški električni radiator s stilom

ADAXADAX NEO je nova linija vrhunsko in stilsko oblikovanih električnih radiatorjev. Ker je prvi vtis zelo pomemben, je namenjeno veliko pozornosti zasnovi še tako majhnih delčkov in detajlov izdelka. ADAX NEO električni radiator ni samo radiator, ampak predstavlja več kot le to. Pomeni del notranje opreme vašega doma in obenem odraža vaš značaj. Predstavlja serijo vrhunsko oblikovanih električnih radiatorjev. Moderno, elegantno oblikovan dizajn se odlično prilega vsakemu moderno oblikovanemu ambientu, trendovske, sveže barve pričarajo ustvarjalne kontraste, popestrijo dom in prepričajo še tako zahtevnega uporabnika. Vsaka podrobnost je do popolnosti premišljena in oblikovana.

Barve po vašem okusu in izboru

ADAX NEO poleg ekstravagantnega dizajna in funkcionalnosti, omogoča tudi izbiro želene barve. Na voljo so: nevtralna bela, srebrna, črna in energična rdeča.

Linijo je oblikovala vrhunska oblikovalska agencija Hareide Designmill. Velik poudarek je namenjen ekološki zasnovi in dizajnu, uporabi obnovljivih, recikliranih in biorazgradljivih materialov in prihranku pri porabi energije za ogrevanje.

ADAX NEO je prejel nagrado Oblikovalske odličnosti v kategoriji industrijskega oblikovanja, s strani norveškega odbora za oblikovanje Norwegian Design Board.

Enostavno in funkcionalno

Adax-krmilnikADAX NEO zadostuje vsem potrebam ogrevanja. Lahka dostopnost tipk, velik LED zaslon, ki omogoča enostavno odčitavanje in prikaz temperature, serijsko vgrajen elektronski termostat z dnevnim in nočnim programom zmanjševanja temperature, omogoča ob učinkoviti uporabi prihranek do 20% porabe električne energije. S pomočjo tipk (+) in (-) enostavno nastavite želeno temperaturo. Tipki (5) in (7) omogočata nastavitev dnevnega ali nočnega programa zniževanja temperature, funkcijska tipka (F) pa omogoča nastavitev trajanja znižane temperature za vaše maksimalno ugodje.

Vsako minuto termostat meri temperaturo prostora. Pri najmanjši spremembi temperature, radiator prilagodi delovanje s povečanjem ali zmanjšanjem gretja. Na ta način se ustvarja idealna temperatura za bivanje in maksimalni prihranek energije.

Način ogrevanja

ADAX NEO deluje na osnovi principa naravnega  kroženja (konvekcije) zraka, brez ventilatorja. Hladen zrak vstopa v spodnjem delu, posebno konstituiran grelec velike površine ga segreje, in na zgornjem delu izstopa topel zrak. Prednost takšnega načina delovanja je večja učinkovitost gretja in manjša izguba električne energije. Z namestitvijo radiatorja pod okensko polico se prepreči vdor hladnega zraka direktno v prostor.

  • Adax je priznan norveški proizvajalec električnih radiatorjev z bogato tradicijo
  • Maksimalna zanesljivost, visoka kakovost komponent, precizna izdelava
  • Moderna, ekonomična, enostavna rešitev ogrevanja v vašem domu
  • Natančen digitalni elektronski termostat s 5- in 7- dnevnim programom
  • Enostavna namestitev na steno
  • Neslišno delovanje
  • Hitro, učinkovito ogrevanje vašega prostora
  • 5-letna garancija
  • Več o proizvajalcu: ADAX
Model NP 06KDT
NP 10KDT NP 14KDT NP 20KDT
Moč 600 W 1000 W 1400 W 2000 W
Dimenzije d×v×g 589×370×85mm 762×370×85mm 1049×370×85mm 1394×370×85mm
Površina prostora 5-7m2 8-12m2 11-17m2 16-24m2
Krmilnik Serijsko vgrajen varčevalni modul s 5- in 7-dnevno programsko uro
Grelni element Lahek alumninijev toplotni prenosnik z električnim grelnim elementom
Barve Bela RAL 9016, srebrna RAL 9006, rdeča RAL 3020, črna RAL 9005

Kako deluje električni radiator?
Električni radiator deluje na principu naravne konvekcije (kroženja) zraka. Hladen zrak vstopa skozi reže na dnu, grelni element ga segreje, topel zrak se dviga in izstopi skozi reže.

Ali ima električni radiator ventilator?
Električni radiator nima ventilatorja, ker ni potreben. Naloga ventilatorja je, da pospešuje prenos toplote, torej hladi grelni element, da ne pride do pregretja. Ker je grelni v naših električnih radiatorjih zelo velik, je prenos toplote s samo konvekcijo zadosten, da se grelec ne pregreva, zato ventilator ni potreben.

Ali je električni radiatorji potrebujejo posebno vzdrževanje?
Naši električni radiatorji ne potrebujejo posebnega vzdrževanja. Občasno je potrebno obrisati ohišje naprave z vlažno krpo in posesati prah, ki se nabere v režah radiatorja (podrobnejše informacije se nahajajo v priloženih navodilih naprave).

Ali je možna pokončna namestitev električnega radiatorja?
Zaradi naravne cirkulacije zraka mora biti električni radiator nameščen leže.

Ali je možna namestitev na suhomontažne (gips) zidove?
Namestitev na suhomontažne zidove je možna. Tako lahko uporabite vijake, ki so priloženi električnemu radiatorju ali kupite posebne vijake, ki so namenjeni za namestitev v suhomontažne zidove.

Ali lahko na električnem radiatorju sušim perilo?
Na električnem radiatorju ni dovoljeno sušenje perila oz. prekrivanje, saj se tako onemogoča naravna cirkulacija zraka in lahko pride do pregretja.

Ali ima električni radiator priložene nosilce?
Vsi radiatorji imajo priložene nosilce za namestitev na zid. V kolikor bi želeli uporabljati radiator kot samostojno stoječi, so vam na voljo nogice – opcijska dodatna oprema.

Ali je možna namestitev električnega radiatorja za posteljo, pod mizo ali za drugo pohištvo?
Namestitev je možna, ampak ni priporočljiva saj se zmanjšuje efekt gretja. Prav tako se zmanjšuje cirkulacija zraka in pravilno delovanje električnega radiatorja. Pri namestitvi je potrebno vselej upoštevati minimalne odmike, skladno z navodili, kjer velja, več kot je prostora okoli radiatorja, boljši bo učinek gretja.

Zakaj je najboljša namestitev na zunanji steni pod oknom?

Namestitev je najboljša zaradi tega, ker je izvor gretja in toplote (radiatorja) vedno najboljše postaviti na mesto največjega izvora hladnega zraka. V kolikor namestitev pod oknom ni možna, ga namestite na drugi hladni zid oz. izvor hladnega zraka.

Zakaj uporabljati nočno/dnevno znižanje temperature?
Nočna/dnevna redukcija temperature omogoča znižanje stroškov električnega ogrevanja in porabe energije. To je mogoče doseči z znižanjem temperature med spanjem ali tekom dneva, ko vas ni doma.

Kolikšna je garancija?
Za vse električne radiatorje ADAX nudimo 5 let garancije.

Kako izbrati ustrezno moč električnega radiatorja?
Moč električnega radiatorja je odvisna od velikosti prostora (površine oz. volumna prostora), ki ga želite ogrevati, izolacije in tudi namembnosti (ali je namenjen za bivalni prostor, spalnico itd). V tabeli so namenjene okvirne velikosti prostorov za posamezne moči.

Zakaj se odločiti za ogrevanje z električnimi radiatorji?
Ogrevanje z električnimi radiatorji predstavlja bistveno nižjo začetno investicijo kot pri klasičnem ogrevanju, enostavno namestitev in brez stroškov dodatnega vzdrževanja. Zaradi natančnega termostata in možnosti nastavitve 5 ali 7 dnevnega znižanja temperature, omogoča manjšo porabo električne energije in enostavno regulacijo. Moderno, elegantno oblikovan dizajn se tudi odlično prilega vsakemu moderno oblikovanemu ambientu. Trendovske, sveže barve pričarajo ustvarjalne kontraste, popestrijo dom in prepričajo še tako zahtevnega uporabnika.

Primeri vgradnje

Strokovnjak svetuje

Naši strokovnjaki bodo kos še tako zahtevnim problemom.

Vprašajte strokovnjaka

Pošljite povpraševanje

Prosimo, da nam za izdelavo ponudbe posredujete vaše želje in zahteve.

Zahtevajte ponudbo

Adax

Povpraševanje

* obvezna polja

Izdelke Adax lahko kupite v prodajalnah:

Creatim RPFiles FilesCache CacheClear cache Clear cacheTrigger action Trigger actionFirebug lite Firebug lite0.037297 0.037297»