Skip to main content

Električni konvektor Atlas AVK

Ekonomična in udobna rešitev ogrevanja

Električni konvektorji Atlas AVK

Atlas AVK električni konvektor je na voljo v štirih dimenzijah in petih različicah toplotne moči, od 500 do 2200 W. Namenjeni so ogrevanju prostorov od 5 do 25 m2.

Vsi modeli imajo serijsko vgrajen varčevalni modul s tedensko programsko uro in elektronskim termostatom.

Električni grelnik je integriran v lahek aluminijev toplotni prenosnik velike površine, ki omogoča enakomerno in učinkovito ogrevanje. Vsi modeli so zaščiteni pred vodnimi kapljicami in spadajo v razred električne zaščite IP24. Osnovni način namestitve je na zid s priloženim zidnim nosilcem, kot opcija so na voljo kolesca za prosto postavitev.

Aluminijev grelni element

Atlas elektrčni konvektor vsebuje grelni element, izdelan iz aluminija z zelo veliko površino. Oblika in sestava grelnega elementa omogoča hiter reakcijski čas konvektorja in visok učinek ogrevanja. Grelni element deluje pri nižji temperaturi od klasičnih električnih grelnikov, kar prispeva k učinkovitosti in udobju zaradi lahkotne cirkulacije zraka v prostoru. Kljub temu se že v nekaj minutah prostor občutno segreje.

Princip delovanja električnega konvektorja

Zrak iz prostora vstopa v konvektor skozi odprtino na spodnji strani enote. Aluminijev izmenjevalec z električnim grelnim elementom, nameščen v spodnjem delu konvektorja ogreje zrak, ki se prične dvigati in prijetno topel počasi zakroži po prostoru in tako hitro in učinkovito ogreje prostor. Izhod toplega zraka je usmerjen od stene proti prostoru, kar preprečuje potemnitev zidu. Integriran varčevalni modul skrbi za vklapljanje in izklapljanje električnega grelca glede na temperaturo v prostoru in v odvisnosti od programirane časovne nastavitve.

  • Grelni element z izjemno velikim aluminijevim difuzorjem zagotavlja učinkovit prenos toplote in počasno kroženje zraka skozi konvektor
  • Serijsko vgrajen varčevalni modul s 7-dnevnim časovnim programatorjem nudi maksimalno fleksibilnost in omogoča prihranek stroškov pri ogrevanju
  • Varčno, hitro in učinkovito ogrevanje prostorov
  • Preprosta namestitev in uporaba
  • Visoka stopnja varnosti uporabnikov
  • Sodobna oblika
  • Zaščita proti vodnim kapljicam, razred IP 24
  • Možnost uporabe v kopalnici
  • 3 leta garancije

Za razliko od večine podobnih konvektorjev, imajo Atlas električni konvektorji serijsko vgrajen varčevalni modul. To pomeni, da lahko uporabljate konvektor z vsemi njegovimi prednostmi, brez da bi za vklop varčevalne funkcije morali kupiti poseben varčevalni modul. Varčevalni modul je napredna LCD kontrolna enota z zelo natančnim elektronskim termostatom in tedensko časovno nastavitvijo, ki samodejno uravnava takšno temperaturo v prostoru, kot je  nastavljena v programski uri. Uporaba časovne nastavitve temperature omogoča električnemu konvektorju maksimalni prihranek energije, saj konvektor deluje z nižjo močjo, kadar vzdržuje temperaturo, in z višjo močjo, kadar želite prostor dodatno ogreti.

Varcevalni_modul

Model AVK 500 AVK 1000 AVK 1500 AVK 2000 AVK 2200
Moč 500 W 1000 W 1500 W 2000 W 2200 W
Dimenzije d×v×g 460×400×55mm 640×400×55mm 930×400×55mm 1265×400×55mm 1265×400×55mm
Površina prostora 5-8m2 7-13m2 12-18m2 17-23m2 20-25m2
Krmilnik Serijsko vgrajen varčevalni modul s 7-dnevno programsko uro
Grelni element Lahek alumninijev toplotni prenosnik z električnim grelnim elementom

Strokovnjak svetuje

Naši strokovnjaki bodo kos še tako zahtevnim problemom.

Vprašajte strokovnjaka

Pošljite povpraševanje

Prosimo, da nam za izdelavo ponudbe posredujete vaše želje in zahteve.

Zahtevajte ponudbo

Povpraševanje

* obvezna polja

Creatim RPFiles FilesCache CacheClear cache Clear cacheTrigger action Trigger actionFirebug lite Firebug lite0.041807 0.041807»