Skip to main content

Zakaj toplotna črpalka?

Sonce je vir vsega življenja, njegova toplota pa zagotavlja velike količine brezplačne energije, ki se na Zemlji shranjuje v zraku, kamninah, tleh, rekah, jezerih in podtalnih vodah. Toplotna črpalka nam omogoči uporabo te brezplačne energije z zbiranjem in ekstrakcijo toplote na tako učinkovit način, da lahko bistveno zmanjša vaše stroške ogrevanja – v nekaterih primerih tudi za 75% ali več.

Dejansko so prihranki lahko tolikšni, da se investicija v toplotno črpalko izplača že v nekaj letih (izračun prihranka TČ) – življenjska doba sistema pa je dolga vsaj 20 let, ob minimalnem vzdrževanju.

Toplotna črpalka praktično ne potrebuje vzdrževanja, kot tudi ne skrbi za napajanje z gorivom. Je zelo preprosta za uporabo in porabi malo prostora. Zavzema  manj kot 1m2 prostora v vašem domu, deluje tiho in zanesljivo in brez lokalnih emisij CO2.

Naše toplotne črpalke lahko nadziramo na daljavo, kar je zelo uporabno, ko vas ni doma. Preko interneta lahko zmanjšate temperaturo, ko odidete od doma, jo med odsotnostjo nadzorujete in jo dvignete pred vrnitvijo domov. Funkcija je tudi zelo uporabna, kadar potrebujete pomoč pri nastavitvah ali pregledu delovanja, čas odzivnosti servisa zmanjša na nekaj minut.

Vgradnja toplotne črpalke je investicija za desetletja vnaprej. Toplotna črpalka samo deluje in deluje in deluje… Oglejte si študijo primera vgradnje in delovanja toplotne črpalke na povezavi.

Podobno kot hladilnik, toplotna črpalka ne potrebuje vzdrževanja. Je preverjena in zanesljiva tehnologija, ki se za ogrevanje objektov in pripravo tople vode pri proizvajalcih, ki jih zastopamo, uporablja že skoraj pol stoletja.

V zadnjih 100 letih, smo ljudje povečali porabo energije za faktor 16. Onesnaženje zraka se je povečalo za pet-krat.

Povišanje CO2 in drugih plinov, ki nastajajo ob izgorevanju fosilnih goriv pripomore k učinku tople grede. Rezultat tega je neizbežno višanje povprečne temperature na Zemlji. Čeprav je posledice težko napovedati, mnogi strokovnjaki verjamejo, da bodo višanje gladine morja in oceanov ter vse bolj vroče ozračje povzročili vse več poplav, orkanov in ostalih katastrof. Med drugim tudi vse večje padce temperatur v zimskih mesecih.

Z vgradnjo sistema ogrevanja na obnovljivi vir energije, kot je toplotna črpalka, pripomorete k zmanjšanju vpliva na okolje.

 

Želite več informacij?

Povpraševanje

* obvezna polja

Creatim RPFiles FilesCache CacheClear cache Clear cacheTrigger action Trigger actionFirebug lite Firebug lite0.034099 0.034099»